Eco & Fair: BANNOU

Ons merk Bannou: super vrouwelijk, eerlijk en duurzaam

Naast de perfecte jurk vinden voor iedere vrouw is onze grootste wens een liefdevolle en gezonde kledingindustrie. Ons eigen duurzame en eerlijke retro merk BANNOU bleek een logische stap. 

Vintage kleding is duurzaam, er wordt immers hergebruikt. Mooie vintage stukken worden schaars en zijn niet in alle maten te krijgen. De keuze voor nieuwe, vintage stijl kleding was voor ons logisch. Wij ontdekten snel dat er onder de retromerken weinig duurzame en eerlijke keuzes waren. 

In 2013 is een droom in vervulling gegaan en hebben we onze visie en kennis omgezet in onze eigen lijn: BANNOU. Een eerlijk en duurzaam Amsterdams modemerk. Met de klassieke stijlen en de mooiste vrouwelijke mode van vroeger als inpiratie. Onze BANNOU’s worden gemaakt in in oud schoolgebouw in Roemenië door vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. De dames, zoals te zien in dit filmpje, werken onder omstandigheden die meer dan voldoen aan de arbeidsregels van de EU.

BANNOU’s doelstellingen:

❥  Kleding ontwerpen volgens een nieuwe, moderne filosofie.

❥  Transparantie in onze gehele productieketen.

❥  Sociaal en milieuvriendelijk werken.

Het is onze doelstelling om alles op een 100% duurzame manier te produceren. Totdat dit mogelijk is informeren we jou per kledingstuk hoe duurzaam het is met BANNOU’s Duurzaamheidspyramide. Daarbij staat eerlijkheid en transparantie over dat proces voorop. We gebruiken verschillende materialen waarvan wij geloven dat ze het minst schadelijk zijn voor onze aardbol. Onder andere GOTS gecertificeerd katoen, 100% Tencel en Tencel-mix stoffen. Duurzaamheid betekent voor ons ook dat een kledingstuk lang mee mag gaan. Onze dochters en zelfs kleindochters mogen to ook nog genieten van de BANNOU’s van nu, net zoals wij nu nog genieten van vintage uit de jaren 50 en 60 ❥? Wij houden van vintage!

 

Andere duurzame merken

We proberen naast BANNOU zoveel mogelijk andere duurzame en eerlijke merken aan te bieden. Bij de inkoop vragen we waar en op welke wijze de kleding wordt geproduceerd en met welke materialen gewerkt wordt. Zie onze merken pagina welke merken nog meer duurzame kleding aanbieden.

Tencelmix

Tencel is een merknaam voor Lyocell, een stof die gemaakt wordt van de houtvezels van Eucalyptusboom. Wij werken met Tencel dat wordt geproduceerd door het bedrijf Lenzing in Oostenrijk. Lenzing gebruikt voor de productie van hun Tencel natuurlijk gas en voor de verbranding biomassa. De eucalyptus plantages staan veelal in zuidelijke landen en de bbossen zijn PEFC en FSC gecertificeerd, wat betekent dat er sprake is van duurzaam bosbeheer.

De Tencel mix van BANNOU bestaat uit:

♥ 45% Tencel
♥ 52% Katoen
♥ 3% Spandex

GOTS gecertificeerd katoen

De jersey items van BANNOU worden gemaakt van een prachtige kwalitet GOTS gecertificeerde jersey. De samenstelling is 94% katoen en 4% stretch. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard (GOTS), en is de wereldwijde productie standaard voor biologische stoffen, inclusief ecologische en sociale kriteria. De certificatie is onafhankelijk en heeft betrekking op de gehele productieketen.

preloader