Maatadvies: hoe meet je je lichaam op?

Meten is weten 

Vind je online kleding kopen spannend omdat je niet weet of het zal passen?

Niet als je eerst even meet en vergelijkt met onze maattabel!

Voordat je bij I Love Vintage een jurk bestelt, is het belangrijk dat je je eigen maten (borstmaat, taillewijdte en heupwijdte) goed opmeet en deze dan vergelijkt met de maattabel die bij de specifieke jurk hoort. I Love Vintage besteedt veel aandacht aan het op- en nameten van de kleding, dus door jouw eigen maten goed op te meten en te vergelijken met onze tabellen hopen we teleurstellingen thuis te voorkomen! Bij twijfel kun je altijd even mailen met onze klantenservice: vraag@ilovevintage.com

Elke jurk heeft een eigen maattabel!

I Love Vintage is constant op zoek naar de leukste retro merkjes uit alle delen van de wereld. Zo komt bijvoorbeeld Emmy Design uit Zweden, Circus uit Ierland, Unique Vintage en Bettie Page Clothing uit de VS. Elk land heeft andere maatvoeringen. Ook binnen hetzelfde merkje kunnen jurkjes anders vallen. Er worden immers niet altijd dezelfde stoffen gebruikt. Een jurkje van stretch kan bijvoorbeeld ruimer uitvallen, 100% katoen zonder stretch kan klein vallen. Wel de moeite waard om je maten te vergelijken! 

Hoe neem ik mijn maten op

Aandachtspunten voordat je begint:

 ❥  Gebruik een soepel (mode) meetlint, geen rolmaat uit de gereedsschapskist.

 ❥  Heb je nu geen meetlint bij de hand en kun je niet wachten om die heerlijke jurk te bestellen? Print dan even ons A4tje uit en met wat knip- en plakwerk heb je er zo eentje!

 ❥  Draag alleen onderkleding, en een BH die goed zit. Over je gewone kleding heen meten kan een volledige maat schelen…

 ❥  Het beste resultaat krijg je als iemand anders je meet, maar als dat niet lukt sta dan voor een spiegel zodat je zo recht mogelijk kan meten.

 ❥  Sta rechtop en draag liever geen schoenen.

 ❥ Trek het meetlint glad rondom je lichaam, maar niet zo strak dat het knelt. Als het meetlint nog kan lichtjes kan draaien of glijden dan is het goed!

Geen meetlint? Print DEZE uit!

Borstmaat (A) meten

Meet je borstmaat over het volste gedeelte van de borst, meestal is dit rondom de tepel.

Trek het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren over het volste gedeelte van de borst.

Aandachtspunten bij meten van je borstmaat (A):

  ❥  Meet over het volste gedeelte van de borst

  ❥  Hou het meetlint horizontaal

  ❥  Trek het meetlint niet te strak maar laat het ook niet te los.

Taillemaat (B) meten

Het smalste gedeelte van je bovenlichaam noemen we je taille of je middel. Het smalste gedeelte is makkelijk te vinden door je lichaam naar een kant te draaien terwijl je voeten op dezelfde plek blijven staan. Trek ook hier het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren, rond het lichaam.

Aandachtspunten bij meten van je Taillemaat (B):

 ❥  Meet over het smalste gedeelte van je middel

 ❥  Hou het meetlint horizontaal

 ❥ Trek het meetlint niet te strak maar laat het ook niet te los.

Heupmaat (C) meten

Meet je heupmaat over het wijdste gedeelt van je onderlichaam. Sta rechtop met je voeten licht uit elkaar en haal het meetlint vanaf de achterkant van je bollen naar voren op het punt waar je dijen het breedst zijn.

Aandachtspunten bij meten van je Heupmaat (B):

 ❥  Meet over het wijdste gedeelte van je heup

 ❥  Hou het meetlint horizontaal

 ❥  Trek het meetlint niet te strak maar laat het ook niet te los.

Broek- en rok lengte (D1) meten

De broeklengtemaat meet je op om te weten of een broek lang genoeg is. Deze maat is lastig zelf te op te meten. Zoek eerst je taille op, dat kan makkelijk met behulp van ene touwtje of een elastiekje rond je smalste taillepunt vast te knopen.

Meet vervolgens de broeklengtelengte vanaf je taille, recht naar beneden tot aan je enkels

Voor de roklengte ga op dezelfde manier te werk.

 

Broeklengte vanaf binnendijbeen (D2)

Waar mogelijk geven we bij broeken ook de binnenbeenmaat op. Zo kun je nagaan of die leuke broek niet te hoog in je kruis zit.

Ook hier kun je een touwtje of elastiekje om het hoogste stuk van je been vastknopen om je te helpen. Sta rechtop en meet vanaf je binnendijbeen (of het touwtje) tot aan de enkels

.

preloader